Witloof stoven
|
Bereiding:
|
Witloof stoven doe je zo !
-
Verwijder de buitenste blaadjes voor je aan de slag gaat.
-
Kort spoelen onder de kraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen.
-
Smelt een klontje boter in een pot (of pan) met een dikke bodem.
-
Witloof stoven doe je best in een pot die net groot genoeg is zodat alle stronken mooi naast elkaar liggen.
-
(Als de pot te groot is, kan de boter rond het witloof verbranden.)
-
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof weg.
-
Leg het witloof in de pot en laat lichtjes bruinen.
-
Witloof stoven zorgt voor een lekker zoete smaak.
-
Wil je die zoete smaak graag accentueren?
Strooi dan een snuifje suiker of giet een scheutje honing over de witloofstronken en laat wat karamelliseren.
-
Voeg een scheut water toe zodra het witloof de gewenste kleur heeft,
zet een deksel op de pot en laat op een zacht vuur sudderen.
-
Het deksel op de pot zorgt ervoor dat het witloof lekker sappig blijft,
dat alle aroma’s bewaard blijven en dat het witloof sneller gaart.
-
Wil je wat extra smaak toevoegen, dan kan je het water ook vervangen door bouillon.
-
Prik af en toe eens met een mes in de witloofstronken om na te gaan of ze gaar zijn.
|